Ο «πρωταθλητής» Αλέξανδρος Γκουγκούδης στο Localsports

Ο Θησέας του 2017-18 είχε γράψει τη δίκη του ιστορία, κατακτώντας το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική, με ένα μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ. Ένας από τους βασικούς παίκτες εκείνης της σεζόν, που «μιλούσε» στη μπάλα και σκόραρε ουκ ολίγες φορές, μιλά στο Localsports. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Γκουγκούδη που πέρασε και αγωνίστηκε για περίπου δυόμιση σεζόν στο τοπικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα Καρδίτσα για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Απολαύστε τον:

Γυρίζουμε στο 2016 που σε γνωρίσαμε στο ερασιτεχνικο ποδόσφαιρο του Βόλου, και το Θησέα. Ποιος σε ανακάλυψε και σε έφερε στο Θησέα;

Ο Λευτέρης ο Τασιόπουλος που ήταν μέλος στους νέους του Ολυμπιακού Βόλου μου πρότεινε μαζί με τον συμπαίκτη μου τον Δημήτρη Γαρυφάλλου να πάω στον Θησεα μετά την απόσυρση του Ολυμπιακού Βόλου από τα πρωταθλήματα.

Είχες έρθει για σπουδές στο Βόλο σωστά;

Ναι στο οικονομικό πανεπιστήμιο

Και πήγες αρχικά στον Ολυμπιακό αλλά αυτός αποσύρθηκε;

Ναι λόγω χρεών της ΠΑΕ.

Πως ήταν η απόφαση να πας από το επαγγελματικό (που αυτό ήθελες) στο τοπικό ποδόσφαιρο και τον Θησεα

;

Δεν με επηρέασε γιατί ταυτόχρονα σπούδαζα όποτε δεν είχα και άλλη επιλογή έπρεπε να πάω κάπου και νομίζω πήρα την καλύτερη απόφαση να πάω στον Θησεα

Πως σε υποδέχθηκαν στον Θησέα τότε;

Με τον καλύτερο τρόπο αρχικά απο διοίκηση προπονητή και παίκτες αμέσως με έκαναν δικό τους άνθρωπο.

Ποιος ήταν προπονητής τότε;

Ο Δημήτρης Κόφφας.

Πως ήταν η συνεργασία σας;

Παρά πολύ καλή!

Τη πρώτη σου σεζόν στο Θησέα πως θα την περιέγραφες;

Στην ουσία ήταν μισή γιατί πήγα τον Ιανουάριο αλλά ήταν και η καλύτερη με 9 γκολ σε 8 αγώνες

Δεύτερη σεζόν με αλλαγή προπονητή στα μισά (Παπαστεργίου)! Σας επηρέασε η αλλαγή αυτή;

Μας επηρέασε γιατί η ομάδα δεν πήγαινε καλά και υπήρχε γκρίνια πολύ σε όλους τους τομείς αλλά ίσως μας έκανε και καλό γιατί η ομάδα πήρε τα πάνω της και κάναμε ένα τρομερό σερί με μια ήττα μόνο στο υπόλοιπο μισό.

Σας επηρέασε θετικά;

Ναι σίγουρα αλλά, ταυτόχρονα μας στεναχώρησε που την πλήρωσε ο παλιός μας προπονητής αλλά δεν γινόταν αλλιώς.

Ο Παπαστεργίου τι έκανε και πήγε η ομάδα τρένο;

Ήταν προπονητής που σου ανέβαζε πολύ την ψυχολογία πιστεύω. Μας έκανε να πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας. Εμένα προσωπικά ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ.

Έχεις κρατήσει επαφή μαζί του;

Δυστυχώς όχι τελευταία φορά μιλήσαμε πριν δυο χρονια σε ένα ματς κυπέλου που πηγα να δω στο Σεσκλο.

Γιατί; Έγινε κάτι η απλά χαθήκατε

Απλά χαθήκαμε έφυγα και εγώ από τον Βόλο οριστικά μόλις πήραμε το πρωτάθλημα.

Με ποιους κράτησες επαφή και φιλίες από τότε;

Με τον Καραλόπουλο και τον Γιαννούλα μιλάμε πολύ συχνά είναι παιδιά που με έβαλαν σπίτι τους. Έχουμε παραπάνω από φιλία με αυτούς. Και επίσης και με τον πρόεδρο τον Αλιάτη με περιμένει για τσίπουρο μου έχει πει, και μερικά ακόμα παιδιά μιλάμε με την πρώτη ευκαιρία. Και τον Πάρη τον Σταμέλο που επίσης είναι κάτι σαν αδερφός για μένα.

Εδώ συνήθως είναι Νίκη ή Ολυμπιακός. Εσύ μόνο Θησέας;

Όσους φίλους έχω βέβαια είναι όλοι Νίκη, αλλά εγώ μόνο Θησέας, δεν μεγάλωσα εκεί όποτε μόνο τον Θησέα αγαπάω.

Η χρόνια του πρωταθλήματος ήταν αξέχαστη για σένα; Πως θα την θυμάσαι;

Ήταν πραγματικά αξέχαστη αν και έχασα την απονομή λόγω δουλειάς στον τόπο μου και δεν μπορώ να το χωνέψω μέχρι σήμερα. Ήταν όλα τρομερά τότε το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια τα πάντα τα πάντα. Ανυπομονούσες να πας για προπόνηση.

Πες μας για εκείνη τη χρονιά.

Είχαμε το καλύτερο ρόστερ και ποδοσφαιρικά και από χαρακτήρες, όποτε έβγαινε και στα ματς αυτό με νίκες και εν τέλη, το πρωτάθλημα. Με τα παιδιά από την χρονιά του πρωταθλήματος ακόμα μιλάμε για στιγμές που έγιναν τότε μέχρι και σήμερα. Ήταν πάντα ο ένας δίπλα στον άλλον ακόμα και κακά αποτελέσματα.

Ποιον θα ξεχώριζες από εκείνο το ρόστερ;

Τον Κώστα τον Οικονόμου που ήταν άλλο επίπεδο μόλις είχε έρθει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αλλά σε όλες τις θέσεις είχαμε τριμερούς ποδοσφαιριστές. Όπως πχ. ο Μοράλες στην άμυνα ήταν τρομερός.

Εκείνη τη σεζόν προέκυψε και θέμα με μια ένσταση που αλλαξε κάπως τα δεδομένα! Τι λέγατε μέσα στην ομάδα για όλο αυτό;

Στην πλάκα το πήραμε αλλά και λίγο εγωιστικά στην συνέχεια, μας έδωσε ώθηση να τελειώνουμε το πρωτάθλημα.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας ;

Το ότι πέρα από καλοί παίκτες ήταν όλοι και καλοί χαρακτήρες και δεν υπήρχε ούτε γκρίνια αν κάποιος δεν έπαιζε όποτε είμασταν μια οικογένεια και έβγαινε και στο γήπεδο.

Η ομάδα πήρε την άνοδο αλλά δεν ήταν η ίδια ομάδα πια στην Γ’ εθνική! Ποια θα ήταν η συνέχεια αυτού του ρόστερ στην Γ’ εθνική;

Αυτό δεν το γνωρίζω γιατί δεν ξέρω το επίπεδο της Γ’ πάντως ξέρω ότι δεν θα είχαμε πρόβλημα γιατί ήμασταν πολύ καλή ομάδα σε όλα.

Από τότε και μετά αποχώρησες για τα πάτρια εδάφη. Υπήρξε ποτέ ξανά σενάριο επιστροφής στον Βόλο ή κάποια πρόταση για ενδιαφέρον έστω;

Υπήρξε για ένα διάστημα σενάριο επιστροφής αλλά δεν έγινε. Μόνο μια πρόταση από τους νέους αθλητές νίκης είχα να έρχομαι έστω μια προπόνηση και τον αγώνα αλλά ήταν αδύνατο αυτό

Έξι χρόνια μετά, παρακολουθείς ακόμη την εξέλιξη του Θησέα;

Ναι ναι εννοείται.

Τι μήνυμα στέλνεις στην ομάδα και σε αυτούς που θα διαβάσουν την συνέντευξη

Στην ομάδα να έχει πάντα επιτυχίες και την υγεία που είχε τότε και γενικά σε όλους να έχουν υγεία και ευτυχία στις ζωές τους.

Scroll to Top